skip to Main Content

De voordelen van spouwmuurisolatie? Lees het hier!

Spouwmuurisolatie katten uitvoeren

Woont u in een woning die gebouwd is tussen 1920 en 1976? Deze woningen zijn doorgaans voorzien van een spouwmuur, maar niet van spouwmuurisolatie. Toch biedt deze vorm van isolatie een hoop voordelen voor uw woning. Welke voordelen heeft spouwmuurisolatie? U leest het in dit blog!

Ultiem wooncomfort

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn immens. Zo geniet u door deze vorm van isolatie van ultiem wooncomfort. Uw woning blijft hierdoor gedurende de koude wintermaanden lekker warm. Dit komt doordat de warmte makkelijker vast wordt gehouden en warme lucht niet meer via de muren ontsnapt. Dit zorgt er eveneens voor dat u minder hoeft te stoken gedurende de winter en een aangenaam binnenklimaat ervaart. Ook voor de zomer biedt een spouwmuurisolatie voordelen. De warme buitenlucht komt hierdoor niet meer via de muren naar binnen, wat maakt dat u een aangename koelte zult ervaren. Zo profiteert u in alle seizoenen van een aangenaam wooncomfort.

Geld besparen

Wist u dat u met een spouwmuurisolatie zelfs geld bespaart? U kunt jaarlijks wel zo’n 300 tot 600 euro besparen op uw energierekening, omdat u minder hoeft te stoken. Door deze besparing, kunt u de spouwmuurisolatie doorgaans binnen 4 jaar terugverdienen. Ook uw woningwaarde stijgt nadat u de spouw heeft laten isoleren. Uw huis wordt meer waard, doordat deze aan de strengere isolatie-eisen voldoet.

Ook goed voor uw gezondheid

Indien u in een huis met een hoge luchtvochtigheid woont, zal er op koude plekken condensatie plaatsvinden. Dit gebeurt onder andere op uw binnenmuren. Hierdoor treedt schimmel sneller op. Schimmels kunnen uw gezondheid negatief beïnvloeden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld astma veroorzaken. Omdat een spouwmuurisolatie zorgt voor een lagere luchtvochtigheid, zal dit zeker bijdragen aan een betere gezondheid.

Positief voor het milieu

Een spouwmuurisolatie levert ook een positieve bijdrage aan het milieu. Uw woning zal maandelijks minder gas verbruiken, waardoor uw woning een lagere CO2-uitstoot heeft.

Kies ook voor spouwmuurisolatie

Wilt u na het lezen van deze tekst ook spouwmuurisolatie laten toepassen? Dan staan u vele voordelen te wachten. Ga te rade bij een specialist bij u in de buurt en vraag wat deze voor uw spouwmuur kan betekenen. Wij wensen u veel succes bij het laten uitvoeren van uw spouwmuurisolatie!

Back To Top