skip to Main Content

Wat houdt een woningontruiming precies in?

Wat is een woningontruiming?

Wat is een woningontruiming precies? Een woningontruiming kan in diverse situaties noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan wanneer een familielid komt te overlijden. Hierbij zal de oude woning klaar moeten worden gemaakt voor de verhuur of verkoop. Bij het verliezen van een dierbare komen vaak veel emoties kijken, waardoor familieleden zelf geregeld niet de energie hebben om ook de ontruiming op zich te nemen. Maar een woningontruiming is niet enkel voor deze situatie. Ook bij een verbouwing wordt vaak een ontruimingsbedrijf ingeschakeld. Door diverse ruimtes leeg te halen en de spullen bijvoorbeeld tijdelijk op te slaan, hebben de werklieden alle ruimte om de verbouwing zo goed mogelijk uit te voeren. U kunt zo rekenen op minder schade aan uw meubels. Een ontruimingsbedrijf kan uw woning snel en professioneel ontruimen. Meer over de werkwijze hierbij vertellen wij in de volgende alinea.

Werkwijze bij een woningontruiming

Iedere woningontruiming is anders, want elke woning is anders ingedeeld of behoeft andere klussen. Ook de wijze waarop een woning dient te worden overgedragen aan een nieuwe huurder of koper speelt hierbij een belangrijke rol. Dienen de vloeren verwijderd te worden? Of zijn er andere klussen die verricht moeten worden? Voorafgaand aan de woningontruiming stelt het ontruimingsbedrijf een plan van aanpak op. U weet dan precies hoe uw woning wordt ontruimd en opgeleverd. Een ontruimingsbedrijf helpt niet enkel bij de woningontruiming, maar kan uw inboedel ook tijdelijk opslaan in een opslag. Hier worden spullen bewaard voordat ze worden teruggezet of verkocht worden. Zo heeft u hier geen omkijken meer naar.

Welke klussen worden uitgevoerd?

Veelal begint een ontruimingsbedrijf met standaard klussen, zoals het afvoeren en/of opslaan van meubelstukken en het schoonmaken van de ruimtes. Naast deze werkzaamheden kunnen zij ook extra klussen voor u verrichten. U kunt hierbij denken aan het verwijderen van de vloer, evenals het verwijderen van lampen aan plafonds en muren enzovoorts. In de huurvoorwaarden of koopakte kunt u terugvinden hoe u uw woning dient op te leveren voor een volgende huurder of koper. Indien u de woning nog niet verkocht heeft, kunt u door wat extra klussen te laten verrichten de woningwaarde verhogen. Dit zijn klussen zoals schilderen, stucen of het op orde maken van de tuin. Dit geeft uw woning een netter aanzicht, waardoor deze snel, of zelfs tegen een hogere prijs, kan worden verkocht.

Schakel een ontruimingsbedrijf in!

Staat er een woningontruiming op de planning en wenst u hierbij een ontruimingsbedrijf in te schakelen? Ga op internet te rade en bekijk welk ontruimingsbedrijf het beste bij u en uw wensen past. Wij wensen u veel succes met de woningontruiming!

Back To Top