skip to Main Content

Tips voor een perfecte woningontruiming

Een woning ontruimen is geen pretje

Gaat u binnenkort een woning ontruimen? Voor veel mensen is dit geen hobby. Het ontruimen van een woning is een tijdrovende klus die zowel emotioneel als fysiek erg zwaar kan zijn. Er zijn verschillende redenen waarom het nodig kan zijn om een woning te ontruimen. Zo kan het voorkomen dat u problemen heeft met uw huurder, uw huur niet op tijd is betaald of dat een woning na een overlijden moet worden ontruimd. Bij het ontruimen van een woning heeft u verschillende opties, misschien heeft u al gedacht om het door een kringloop te laten doen. Kringlopen nemen echter meestal alleen de spullen mee die zij kunnen verkopen en bovendien mogen zij geen trappen op en af. Dit betekent dat u uw spullen alsnog zelf naar de begane grond zult moeten tillen. In dit blog geven wij u een aantal tips voor de perfecte woningontruiming. Om deze klus zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: Kies een ontruimingsbedrijf

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf scheelt u een hoop werk, tijd, lichamelijke ongemakken en stress. Een goed ontruimingsbedrijf komt eerst bij u thuis langs om een inventarisatie te doen van de klus en brengt vervolgens een vrijblijvende offerte uit. Neemt u rustig de tijd om deze factuur te bekijken en uw keuze te maken. Na uw goedkeuring zal het ontruimingsbedrijf aan de slag gaan en de woning ontruimen. Kies voor een bedrijf dat zorgvuldig en discreet werkt.

Tip 2: Zoek uw inboedel uit

Voordat het bedrijf komt ontruimen kunt u een selectie maken van de spullen die u wilt houden, weggeven, recyclen, weggooien of verkopen. Om de kosten van de ontruiming te verkleinen kunt u een ontruimingsbedrijf kiezen dat de inboedel van waarde die u niet wilt houden opkoopt. Dit bedrag kan dan in mindering worden gebracht op de kosten van de ontruiming. Dit scheelt in uw portemonnee en u hoeft de spullen niet zelf te verkopen!

Tip 3: Check of de afspraken zijn nagekomen

U kunt het beste kiezen voor een ontruimingsbedrijf dat naast een bezemschone oplevering ook kleine reparaties verricht zoals het dichten van gaatjes in de muur, het verwijderen van de vloer, het verwijderen van zonneschermen of het wegwerken van elektriciteitsdraden. Als alles probleemloos is verlopen en het ontruimingsbedrijf klaar is, doet u samen een laatste controle. Hierna is de woning klaar voor oplevering.

Het kiezen van een ontruimingsbedrijf

U heeft waarschijnlijk niet dagelijks te maken met de ontruiming van een woning. Dat maakt het lastig om te bepalen welk ontruimingsbedrijf u het best kunt selecteren. Kies altijd voor een bedrijf dat over veel expertise in woningontruimingen beschikt en waar u een goed gevoel bij heeft. Met wie heeft u ‘de klik’? Wij adviseren u om een vrijblijvende afspraak te maken met het bedrijf dat voldoet aan uw wensen. Na zo’n gesprek over woningontruiming weet u meestal wel of ze geschikt voor u zijn.

Back To Top