skip to Main Content

Voordelen van natuurbegraven

De voordelen van natuurlijk begraven op een rij

Natuurbegraven op een natuurbegraafplaats is een optie die steeds populairder wordt in vergelijking met een traditionele begrafenis of crematie. Bent u een begrafenis voor een dierbare aan het regelen? Of denkt u na over uw eigen laatste rustplaats? Dan is er vaak veel overweldigende informatie te vinden. Daarom zetten wij hier alle voordelen van een natuurgraf op een rij. Zo kunt u zelf overwegen of een natuurbegrafenis bij u of bij uw naaste past.

Wat is natuurbegraven?

natuurbegravenEen natuurbegrafenis is de oudste en meest natuurlijke vorm van begraven. De overledene krijgt een graf in een prachtig stuk natuur. Op een gewone begraafplaats worden de graven na een tijd geruimd. Tenzij u voor een nieuwe periode de grafkosten betaalt. Op een natuurbegrafenis is een graf eeuwigdurend. Dit betekent dat het op den duur wordt opgenomen door de natuur. Zo keert de overleden op symbolische wijze weer terug naar de natuur. De omgeving is leidend op de natuurbegrafenis. Hierdoor is natuurbegraven niet belastend voor het milieu en wordt behoud van het natuurgebied gestimuleerd.

Voordelen natuurbegrafenis

  • Een natuurbegraafplaats werkt mee aan het behoud van een bijzonder natuurgebied.
  • Een natuurgraf is eeuwigdurend en wordt nooit geruimd.
  • De kosten voor natuurbegraven zijn vaak lager dan bij een traditionele begrafenis of crematie.
  • Naast de begraafkosten bent u geen geld kwijt aan het onderhouden van het natuurgraf.
  • Een natuurgraf is niet belastend voor het milieu. Alle aanwezige materialen kunnen probleemloos worden opgenomen door de natuur, zelfs de kleding op de natuurbegraafplaats.

Het overlijden van een naaste brengt een emotionele periode met zich mee. Er is vaak veel dat plotseling geregeld moet worden. Geef indien nodig de huisontruiming uit handen om de last een beetje te verlichten. Dan kunt u zich richten op het vinden van een mooie laatste rustplek voor uw dierbare.

Back To Top